Pierogi leniwe z patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Pierożki szybkie do wykonania
A smakują całej rodzinie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Pierogi leniwe z patelni.

    Składniki:
    -400 g twarogu półtłustego
    -120 g mąki pszennej
    -2 łyżki cukru
    -1 jajko
    -Olej rzepakowy do smażenia
    -Cukier puder i jogurt do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi leniwe z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucić twaróg, wsypać cukier i dodaj jajka, całość dokładnie wymieszać. Do twarogu dodaj mąkę i zagnieć na jednolite ciasto. Ciasto wyłóż na stolnicę, podziel na 4 części. Z każdej części uformuj wałeczek, spłaszcz dłonią i pokrój po skosie.Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju rzepakowego i smaż pierożki z obu stron na złoty kolor. Podawaj z jogurtem i cukrem pudrem.
    Smacznego:-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować