Pierogi leniwe

5 (183 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

stary, sprawdzony przepis, leniwe z cukrem i roztopionym masłem smakują wyśmienicie

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 40 dag sera twarogowego półtłustego
    2 jajka L
    1 szklanka mąki pszenne
    2 łyżeczki cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kluski Ser

Pierogi leniwe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 3 części. Z każdej uformować wałek. Lekko go spłaszczyć i ucinać nożem leniwe. W garnku zagotować wodę. Posolić. Na wrzącą wodę wrzucać leniwe. Gotować od momentu wypłynięcia około 3 minuty. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu polane roztopionym masłem i posypane cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować