Pierogi drożdżowe z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska na imprezę.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg mąki pszennej
    100g drożdży
    1 łyżka cukru
    2 szklanki ciepłego mleka
    2 jajka
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pierogi drożdżowe z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski, zrobić dołeczek i skruszyć drożdże. Wsypać cukier, wlać szklankę ciepłego mleka. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny. Po tym czasie dodać 2 żółtka, przyprawić solą i pieprzem. Dolać resztę ciepłego mleka, wymieszać i wyrabiać. Przykryć i zostawić na godzinę do wyrośnięcia. Filet pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej lub masło. Wsypać paprykę . Gdy zacznie się karmelizować dorzucić mięso. Obsmażyć. Dodać pokrojone pieczarki. Podsmażyć. Przyprawić solą oraz rozmarynem. Wymieszać i odstawić do wystudzenia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować. Wyciągać kółko. Do farszu dodać ser. Wymieszać i nałożyć na ciasto. Zlepić pierogi. Ułożyć na blasze. Posmarować białkiem i piec 20 minut w temp 180 ° C

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować