Karpatka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Karpatka która znika w jeden dzień.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka wody
    150g margaryny
    1 szklanka mąki
    5 jajek
    Szczypta soli
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Gotowy krem do karpatki
    400ml zimnego mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Karpatka

Karpatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z margaryną. Energicznie mieszając dodać mąkę. Mieszkać na ogniu 2-3 minuty. Aż będzie odchodzić do garnka. Zostawić do ostygnięcia. Do ostudzonego ciasta dodawać po 1 jajku, ciągle miksując, dodać sól i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części. Połowę ciasta wyłożyć do wyłożonej papierem blachy. Piec w nagrzanym piekarniku 30 minut w temp 180° C. 400ml zimnego mleka wlać do miski, wsypać gotowy krem i ubijać na najwyższych obrotach. Krem wyłożyć na 1 ciasto i przykryć drugim

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować