Ciasto Usta Grażyny

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne ciasto, o smaku malinowym. Rozpływa się w ustach.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera twarogowego
    2 galaretki malinowe
    1/2 szklanki cukru
    500ml śmietany kremówki
    500 ml wody
    2 galaretki malinowe
    800 ml wody
    Paczka biszkoptów okrągłych
    Herbatki lub biszkopt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Ciasto usta grażyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 galaretki malinowe rozpuścić w 500ml wody. Odstawić do przestudzenia. Spod biszkopcikow posmarować dżemem i skleić. Śmietanę ubić z cukrem, ciągle ubijając dodać twaróg z wiaderka, po woli wlewać galaretkę. Blachę wyłożyć herbatnikami lub biszkoptem. Połowę masy wylać na spód na herbatniki. Na nią położyć ciastka z dżemem . Zalać resztą masy . Stwardzić. Galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować