Delikatne ciasto, o smaku malinowym. Rozpływa się w ustach.
60 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg sera twarogowego
2 galaretki malinowe
1/2 szklanki cukru
500ml śmietany kremówki
500 ml wody
2 galaretki malinowe
800 ml wody
Paczka biszkoptów okrągłych
Herbatki lub biszkopt
Ciasto usta grażyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 galaretki malinowe rozpuścić w 500ml wody. Odstawić do przestudzenia. Spod biszkopcikow posmarować dżemem i skleić. Śmietanę ubić z cukrem, ciągle ubijając dodać twaróg z wiaderka, po woli wlewać galaretkę. Blachę wyłożyć herbatnikami lub biszkoptem. Połowę masy wylać na spód na herbatniki. Na nią położyć ciastka z dżemem . Zalać resztą masy . Stwardzić. Galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić.
Komentarze