Pielmieni

4.5 (154 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Małe rosyjskie pierożki

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna: 500 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - wołowina i wieprzowina: 400 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pielmieni Dania główne

Pielmieni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zemleć wraz z podsmażoną cebulą, dodać odrobinę wody, sól, pieprz i dobrze wyrobić. Sporządzić ciasto pierogowe, rozwałkować, wycinać małe krążki (kieliszkiem).
  • 2. Z nadzienia uformować kulki wielkości dużego orzecha laskowego, kłaść je na krążki ciasta, zlepiać brzegi. Gotować partiami w gorącej osolonej wodzie.
  • 3. Podawać gorące, polane masłem, śmietaną albo sosem musztardowym. Pielmieni można podawać także z rosołem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować