Pieczony mintaj a'la pomidorowy pod panierką serowo-natkową

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pyszny pieczony mintaj na pomidorach w sosie serowo -natkowym, doprawiony przyprawami.Niskokaloryczny i aromatyczny swym smaiem skusi kazdego. Smak lekko pomidorowy , a na wierzchu delikatna soczysta panierka.

  • 35 min

Składniki:

  • 60 dag mrożonych filetów z mintaja
    60 dag pomidorów
    1/2 pęczka natki
    10 deko zółtego sera
    sok z cytryny
    6 łyżek koncentratu pomidorowego
    6 łyżek bułki tartej
    6 łyżek oliwy
    łyżka suszonego tymianku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Pieczony mintaj a'la pomidorowy pod panierką serowo-natkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozprowadzany na filetach sos serowo-natkowy 1. Pomidory umyć, pokroić na plasterki. Płaską żaroodporną formę polać 2 łyżkami oliwy. Na dnie ułożyć plastry pomidorów, oprószyć pieprzem i tymiankiem. Ułożyć filety rybne (nierozmrożone), lekko skropić sokiem z cytryny, przyprawic je sola i pieprzem.
    Natkę pietruszki umyć, osuszyć, grubo posiekać i wymieszać z koncentratem pomidorowym Do tej panierki dodac starty na tarce żółty ser.
    dodać bułkę tartą i resztę oliwy.Całosc jeszcze raz wymieszac.

    Panierkę równomiernie rozłożyć na rybie. Piec 10 minut w temperaturze 200°C. Przykryć folią aluminiową, piec jeszcze 15 minut. Folię zdjąć, udekorować natka oraz świezymi pomidorami

Porady

4 porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Pomidor Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować