Chrupiące orzechy pistacjowe kryją pod sobą delikatne mięso łososia. Taka ryba nie potrzebuje już zbyt wielu dodatków, wystarczy sałata z sosem vinaigrette i pieczone ziemniaczki.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
500-600 g łososia, filet ze skórą
sól
pieprz
cytryna
łyżeczka miodu
1-2 łyżki musztardy
200 g obranych i posiekanych pistacji
Pieczony łosoś pod panierką z pistacji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę kroimy na porcje po ok. 125 - 150 g. Następnie oprószamy solą i pieprzem. Porcje ryby nacieramy musztardą wymieszaną z miodem.
Cytrynę kroimy na plasterki, układamy je na dnie naczynia, w którym będziemy zapiekać rybę.
Na cytrynie układamy kawałki ryby. Łososia obficie posypujemy posiekanymi pistacjami.
Komentarze