Pieczony łosoś pod panierką z pistacji

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiące orzechy pistacjowe kryją pod sobą delikatne mięso łososia. Taka ryba nie potrzebuje już zbyt wielu dodatków, wystarczy sałata z sosem vinaigrette i pieczone ziemniaczki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500-600 g łososia, filet ze skórą
    sól
    pieprz
    cytryna
    łyżeczka miodu
    1-2 łyżki musztardy
    200 g obranych i posiekanych pistacji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony łosoś pod panierką z pistacji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy na porcje po ok. 125 - 150 g. Następnie oprószamy solą i pieprzem. Porcje ryby nacieramy musztardą wymieszaną z miodem.

    Cytrynę kroimy na plasterki, układamy je na dnie naczynia, w którym będziemy zapiekać rybę.
    Na cytrynie układamy kawałki ryby. Łososia obficie posypujemy posiekanymi pistacjami.

    Pieczemy w 175-180 stopniach C przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować