Pieczony karczek

4.5 (160 ocen)

Pyszna,domowa wędlina

Składniki:

  • 1-1,5 kg karczku
    główka czosnku
    2 łyżeczki musztardy rosyjskiej
    sól,pieprz
    majeranek
    1 płaska łyżeczka kminku
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Pieczony karczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę czosnku obrać,wycisnąć i rozetrzeć razem z solą.Umyte i suche mięso w wybranych miejscach delikatnie naciąć nożem i powkładać pozostałe ząbki czosnku.Mięso posmarować musztardą,roztartym czosnkiem,posypać pieprzem,majerankiem i kminkiem,odstawić na noc do lodówki.
    Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć karczek na rumiano z każdej strony,następnie przełożyć do rękawa razem z tłuszczem i piec w piekarniku w 180stC. Czas pieczenia zależny jest od tego ile mamy mięsa....1 godzina to 1kg mięsa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Karkówka Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować