Karczek w musztardzie

4.5 (169 ocen)

Soczysty,aromatyczny karczek

Składniki:

  • plastry karkówki
    musztarda rosyjska lub francuska
    czosnek
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Karczek w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek pokroić w plastry jak na grilla,zostawić,nie rozbijać.Każdy kotlet przed zamarynowaniem dziurawić widelcem,wtedy mięso ładnie się zamarynuje,nasiąknie musztardą i jest kruche.Przyprawić solą,pieprzem i czosnkiem i z każdej strony posmarować musztardą.Wstawić na noc do lodówki( ewentualnie parę godzin przed). Tak przygotowane kotlety smażymy na patelni grillowej po parę minut z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować