KARCZEK PIECZONY

4.5 (200 ocen)

Pieczony karczek smakuje zarówno na ciepło- do obiadu z sosikiem jak i na zimno w formie wędliny. Pieczony w żaroodpornym naczyniu uprzednio natarty przyprawami i…… Kruchy, smaczny, dobrze się kroi a jeszcze lepiej smakuje…:)

Składniki:

  • 1,5 kg karczku
    2 łyżki soli(płaskie)
    3 łyżki majeranku
    4 ząbki czosnku( przeciśnięty przez praskę)
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    2 kopiaste łyżki musztardy
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka keczupu
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Karczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć , osuszyć. Wszystkie suche przyprawy wymieszać w naczyniu i natrzeć nimi mięso+ czosnek. Z musztardy, majonezu i keczupu zrobić sos . Mięso ponakłuwać szpikulcem. Nasmarować zrobionym sosem. Odstawić na 24 h do lodówki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 1,5 h w 200stopniach C. 15 minut przed końcem zdjąć pokrywkę i zrumienić mięsko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować