Pieczony boczek

4.5 (197 ocen)

Pyszny na kanapki, wykwintny na przyjęcia!

Składniki:

  • 1 – 2 kg surowego boczku
    Marynata:
    3 łyżki musztardy
    1 łyżka miodu
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki ketchupu
    0,5 łyżeczki papryki słodkiej
    0,5 łyżeczki papryki ostrej
    0,5 łyżeczki tymianku
    0,5 łyżeczki estragonu
    0,5 łyżeczki Bazyli
    0,5 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony boczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą natrzeć nią umyty i osuszony boczek. Gęsto ponakłuwać widelcem aby marynata dostała się do środka. Szczelnie zamknąć w folii do pieczenia zostawić w lodówce na minimum 12 godzin. Piec w piekarniku z funkcją grillowania ok. 1,5 godziny w temp 180C do miękkości. Pod koniec pieczenia folię można przebić aby boczek lekko się spiekł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować