Pieczone sajgonki fit

4.5 (144 ocen)

Pyszne sajgonki z piekarnika w fersji fit dla małego i dużego. Świetnie smakują z sosem słodko-kwaśnym. Smacznego.

Składniki:


  • 50 g papieru ryżowego ok 12 szt
    1 filet z kurczaka
    20 dag mrożonki chińskiej
    2 łyzki sosu sojowego
    5 grzybów mun
    Przyprawy:
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego,
    1 łyżeczka soli ja dałam czarną,
    1 łyżeczka pieprzu,
    1 łyżeczka czerwonej peperoni
    Olej rzepakowy do smażenia i smarowania sajgonek
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone sajgonki fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroję w kostkę. Do rondelka wlewam łyżeczkę oleju i smażę kurczaka dodaję przyprawy. Następnie dodaję mieszanki chinskiej i całość mieszam i duszę ok 5 min aż warzywa będą miękkie. Zdejmuję z palnika.
  • 2. Grzyby zalewam wrzątkiem i czekam ok. 20 min następnie grzyby drobno siekam. Dodaję do farszu.

    Całość mieszam dodaję sos sojowy. Na talerz wylewam ciepła wodę, każdy papier ryżowy mocze ok 2 sekund.
  • 3. Następnie kładę farsz na płacie i zawijam. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Układam sajgonki.

    Każdą smaruję olejem. Piekę ok 20 min w 200 stopniach podaje z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować