Pieczone sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby mun zalać wrzątkiem i zostawić do spęcznienia. Paprykę, marchewkę i cukinię pokroić w słupki, grzyby mun w paski. Wrzucić na patelnię, polać sosem sojowym i podsmażyć. Fileta z kurczaka pokroić w paski, posypać przyprawą curry i obsmażyć na suchej patelni.
Papier ryżowy namoczyć i na każdy listek nakładać po łyżce warzyw i kawałku kurczaka, zawijać jak krokiety. Sajgonki ułożyć na blaszce, piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, obrócić i piec jeszcze 10 minut. Podawać z sosem sojowym. Smacznego :)
Porady
7 sajgonek to 355 kcal.
Węglowodany 40 g
Tłuszcz 1,8 g
Białko 39,9 g
Komentarze