Pieczone sajgonki

2.4 (5 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Popularne orientalne danie można przygotować w odchudzonej wersji :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 14 listków papieru ryżowego o średnicy 16 cm
    1 filet z kurczaka (300 g)
    1/2 czerwonej papryki (60 g)
    1/2 marchewki (85 g)
    1/2 średniej cukinii (160 g)
    garść grzybów mun (10 g)
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka sosu chili
    przyprawa corma curry
Wystaw ocenę:

2.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sajgonki

Pieczone sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby mun zalać wrzątkiem i zostawić do spęcznienia. Paprykę, marchewkę i cukinię pokroić w słupki, grzyby mun w paski. Wrzucić na patelnię, polać sosem sojowym i podsmażyć. Fileta z kurczaka pokroić w paski, posypać przyprawą curry i obsmażyć na suchej patelni.
    Papier ryżowy namoczyć i na każdy listek nakładać po łyżce warzyw i kawałku kurczaka, zawijać jak krokiety. Sajgonki ułożyć na blaszce, piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, obrócić i piec jeszcze 10 minut. Podawać z sosem sojowym. Smacznego :)

Porady

7 sajgonek to 355 kcal. Węglowodany 40 g Tłuszcz 1,8 g Białko 39,9 g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Grzyby mun Papier ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować