REKLAMA

Pieczone podudzia z kurczaka

wyświetlono: 670 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 3

Super łatwe danie, zupełnie nie wymagające pracy. Wkładamy podudzia do piekarnika, a one po prostu się pieką … Nie podlewamy wodą. Tłuszcz, który się z nich wytopi w zupełności wystarczy. To danie można zrobić nawet w środku pracowitego tygodnia!

opublikowany: 28.02.2014
Udostępnij Pinterest
  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 6 – 8 podudzi z kurczaka
    3 łyżeczki przyprawy do kurczaka złocistej
    0,5 łyżeczki przyprawy do grosa
    0,5 łyżeczki suszonego majeranku
Ocena:

(średnia 5 z 190 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 200°C. Przyprawy wsypać do miseczki i wymieszać. Podudzia umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym, najlepiej w jednej warstwie. Posypać równomiernie wymieszanymi przyprawami, przykryć pokrywką i włożyć do piekarnika. Piec 60 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i dopiekać jeszcze około 20 minut.

Porady

jeśli nasze naczynie żaroodporne nie posiada pokrywki, potrawę można przykryć folią aluminiową

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

pieczone podudzia Dodane przez: Jolanta KG
pieczone podudzia z kurczaka Dodane przez: Ania79
Pieczone podudzia z kurczaka wg Kasic Dodane przez: Aneta_77


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: ladygoga ladygoga

Podudzia z kurczaka pieczone

Kurczak często gości na naszym stole, jednak staram się za każdym razem serwować go inaczej.

kategoria: Dania główne opublikowany: 18.08.2016 | wyświetlono: 6389 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: buciol78 buciol78

Pieczone podudzia z kurczaka

w nieziemskiej aromatycznej marynacie z warzywami i kaszą pęczak.Polecam. !!!TORPEDA!!!

kategoria: Dania główne opublikowany: 28.11.2017 | wyświetlono: 671 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Justek

PIECZONE PODUDZIA Z KURCZAKA NADZIEWANE WARZYWAMI

Kolorowe i smaczne

kategoria: Dania główne opublikowany: 28.02.2016 | wyświetlono: 14363 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE