Pieczone pierożki z kapustą i serem tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować nadzienie:
Kapustę poszatkować i ugotować. Gdy kapusta będzie już ugotowana odcedzić ja i doprawić do smaku. Dodać pokrojony ser i ponownie doprawić.
Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5 minut i ponownie wyrabiać ale tym razem przez 5 minut. Przykryć ciasto folią spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę. Podzielić ciasto na 2 części. Rozwałkować ciasto na grubość ok 2mm i wykrajać kółka . Nakładać nadzienie i sprasować brzegi używając widelca . Przed pieczeniem smarować jajkiem z łyżeczką wody. Piec w temp. 230C około 25 minut na złoty kolor .
Podawać z barszczem czerwonym przygotowanym zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Komentarze