Pieczone papryki z fetą

4.5 (151 ocen)

W mojej kuchni nadal górują greckie potrawy, tu piperies psites me feta, czyli papryki pieczone z serem feta z świeżą miętą i tymiankiem. Potrawa udaje się tylko z oryginalnym serem feta :)

Składniki:

  • Składniki:
    5 podłużnych papryk
    150 g utartego na tarce sera feta (z mleka koziego)
    1/3 szklanki oliwy z oliwek
    świeżo mielony, kolorowy pieprz
    świeża posiekana mięta
    świeży posiekany tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone papryki z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryki 1. Ścinamy paprykom "kapelusze", wydrążamy nasiona. Ser mieszamy z oliwą, pieprzem oraz ziołami. Wypełniamy papryki farszem i przykrywamy je odciętymi wcześniej wierzchami.
  • 2. Papryki smarujemy oliwą i wykładamy na papierze do pieczenia. Pieczemy przez około 15 minut w 190 stopniach obracając je co jakiś czas tak aby były zrumienione z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować