Pieczone burgery drobiowe z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Pieczone burgery drobiowe z warzywami

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • * 2 filety z piersi kurczaka 400 g

    * cukinia

    * 2 marchewki

    * 1 mała cebula

    * ząbek czosnku

    * garść natki pietruszki

    * 1 jajko

    * 2 łyżki mąki pszennej

    * 2 łyżki bułki tartej

    * 1 łyżeczka słodkiej papryki

    * 1 łyżeczka majeranku

    * sól

    * pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Pieczone burgery drobiowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone burgery drobiowe z warzywami 1. Przygotowanie:



    Marchewkę i cukinię myjemy. Marchewkę obieramy. Warzywa ścieramy na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Solimy i odstawiamy na około 15 minut. Filet z kurczaka myjemy oczyszczamy a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Kroimy cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki. Cukinię i marchewkę odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy do nich pokrojonego kurczaka, cebule, czosnek oraz natkę pietruszki. doprawiamy majerankiem oraz słodką papryką. Całość mieszamy. Następnie dodajemy jajko, mąkę oraz bułkę tartą. Na koniec dodajemy sól i pieprz według uznania. Wszystko razem mieszamy a następnie dłońmi formujemy kotlety. ( mi wyszło 8 większych burgerów). Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z termoobiegiem lub na 200 stopni bez termoobiegu. Pieczemy 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie w bułce ziarnistej z warzywami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować