Pałki drobiowe pieczone z warzywami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane pałki drobiowe smakują wybornie.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 pałek z kurczaka
    1 duża cebula czerwona lub zwykła
    1-3 ząbki czosnku, wg upodobań
    2-3 łyżki masła
    1 łyżka oleju
    Sól, pieprz kolorowy
    Majeranek
    Słodka mielona papryka
    kilka ziemniaków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki drobiowe pieczone z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pałki drobiowe pieczone z warzywami 1. Oczyszczone pałki kurczaka skropić olejem, oprószyć solą, papryką, pieprzem i majerankiem.
    Obłożyć pokrojoną na cząstki cebulą i czosnkiem.
    Przykryć i wstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.
    Blachę piekarnikową wysłać pergaminem, ułożyć pałki kurczaka.
    W wolne miejsca ułożyć ziemniaki, cebulę i czosnek z marynaty oraz kawałki masła. Można dołożyć jeszcze marchewkę pokrojoną w krążki. Ja zużyłam ją do uduszenia.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st na 1,5 godziny. W trakcie pieczenia polewać sosem, który się wytworzył na blasze.
    Upieczone pałki kurczaka podaję z duszoną marchewką lub surówką z kapusty pekińskiej i pora.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Czosnek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować