Pieczona owsianka z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie ścieramy na grubych oczkach tarki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki. W drugiej misce łączymy ze sobą mokre składniki, roztrzepujemy je.
Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy do połączenia. Następnie dodajemy startą cukinie i ponownie mieszamy.
Formę kwadratową 20x20cm lub okrągła o średnicy 22-24 cm smarujemy cienko tłuszczem (albo wykładamy papierem do pieczenia). Wykładamy do niej masę owsiankową. Wyrównujemy jej powierzchnię.
Owsiankę pieczemy 30-35 minut w temperaturze 180 stopni..
Możemy podać ją z orzechami, żurawinami, każdą porcję możemy dodatkowo polać odrobiną mleka.
Życzę smacznego
Komentarze