Pieczona kiełbasa z frytkami i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KIEŁBASKI :
Kiełbasę ślaską nacinamy na krzyż i pieczemy w piekarniku (na ruszcie) aż się zrumieni (ok 30 minut ) -ja piekłam w kombiwarze ok 20 min.
2.FRYTKI :
Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki (ja użyłam domowej maszynki do frytek) .W głębokim garnku rozgrzewamy mocno olej i wrzucamy stopniowo frytki.Smażymy (nie mieszająć) aż wypłyną na wierzch i zrobią się złociste. Wyjąć frytki na papierowy ręcznik.Solimy.
3.SAŁATKA :
Warzywa kroimy ,solimy i pieprzymy .Dodajemy śmietany lub jogurtu.
4.Podajemy wszystko szybko aby nie wystygło .
Porady
Sałatkę przygotowujemy najpierw a kiełbaski i frytki jednocześnie tak aby podać wszystko świeże i gorące.
Komentarze