W te upały stanie nad garami bywa męczące. Takie przepisy, jak ten, są idealny rozwiązaniem. Niby czas długi, jednak przygotowanie jest bardzo proste i szybkie.
1 godz. 10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 pętka ulubionej kiełbasy
400 g cebuli
400 ml wrzątku
90 g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka tymianku
Kiełbasa pieczona z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasy nacinamy z obu stron.
Cebule kroimy w piórka. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na wierzch układamy kiełbasę, „wbijając do spodu”. Pieczemy z termoobiegiem 30 minut w 180°C, następnie kiełbasę odwracamy i pieczemy kolejne pół godziny.
Podajemy z bagietką lub innym ulubionym pieczywem.
Komentarze