Kiełbasa pieczona z cebulą

4.3 (187 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W te upały stanie nad garami bywa męczące. Takie przepisy, jak ten, są idealny rozwiązaniem. Niby czas długi, jednak przygotowanie jest bardzo proste i szybkie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pętka ulubionej kiełbasy
    400 g cebuli
    400 ml wrzątku
    90 g koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka tymianku
Wystaw ocenę:

4.3 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa pieczona z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiełbasa pieczona z cebulą 1. Kiełbasy nacinamy z obu stron.
    Cebule kroimy w piórka. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Na wierzch układamy kiełbasę, „wbijając do spodu”. Pieczemy z termoobiegiem 30 minut w 180°C, następnie kiełbasę odwracamy i pieczemy kolejne pół godziny.
    Podajemy z bagietką lub innym ulubionym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować