ZAPIEKANKA MAKARONOWO-WARZYWNA

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 20 min

PROSTE DO ZROBIENIA I MOŻNA WYKORZYSTAĆ NIEPOTRZEBNE SKŁADNIKI.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 500 gram makaronu rurki
    -200 gram pieczarek
    - 300 gram różnych papryk
    -cukinia
    -pomidor
    - 200 gram wędzonego podgardla lub wędliny
    -kilka plasterków sera
    - 200 ml.śmietanki 30%
    -1 litr wody (około)
    - połowę koncentratu pomidorowego
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka makaronowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - wsypujemy surowy makaron rurki i dolewamy szklankę wody
    - warzywa i wędliny podsmażamy po kolei i dodajemy do makaronu
    - wodę (3 szklanki) mieszamy ze śmietanką ,koncentratem i przyprawami ,zagotowujemy
    -polewamy sosem resztę składników
    - obkładamy plasterkami sera
    -pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować