- 500 gram makaronu rurki
-200 gram pieczarek
- 300 gram różnych papryk
-cukinia
-pomidor
- 200 gram wędzonego podgardla lub wędliny
-kilka plasterków sera
- 200 ml.śmietanki 30%
-1 litr wody (około)
- połowę koncentratu pomidorowego
-sól
-pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
ZAPIEKANKA MAKARONOWO-WARZYWNA
1.
- wsypujemy surowy makaron rurki i dolewamy szklankę wody
- warzywa i wędliny podsmażamy po kolei i dodajemy do makaronu
- wodę (3 szklanki) mieszamy ze śmietanką ,koncentratem i przyprawami ,zagotowujemy
-polewamy sosem resztę składników
- obkładamy plasterkami sera
-pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze