ROLADA SCHABOWA Z SZYNKOWARU

  • wyświetlono: 3293 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

PYSZNA, DOMOWA ,AROMATYCZNA WĘDLINKA Z MAJERANKIEM I CZOSNKIEM :-)

IZABELA SUCHOCKA
  • 2800min

Składniki

- 1,5 kg schabu bez kości
- majeranek
-łyżka soli peklowej
- sól
-pieprz
- łyżka żelatyny spożywczej
-suszony czosnek w płatkach

Sposób przygotowania przepisu:

ROLADA SCHABOWA Z SZYNKOWARU

  • 1. 1 -schab rozcinamy ,aby powstał płat
    2 -rozbijamy tłuczkiem ,posypujemy z wszystkich stron solą peklową i wklepujemy ją ręką
    3- posypujemy mięso mielonym pieprzem ,żelatyną ,majerankiem i czosnkiem
    4-pojemnik szynkowaru wykładamy workiem
    5- mięso ciasno zwijamy i wkładamy do pojemnika
    6- zamykamy szynkowar i wkładamy go do lodówki na 24 godziny
    7- pojemnik wkładamy do kąpieli wodnej (poziom wody równy z wsadem)i parzymy ok 2,5 godziny w temperaturze 80 stopni
    8- zostawiamy wszystko do wystygnięcia i wkładamy szynkowar do lodówki na noc
    9- otwieramy pojemnik ,wyjmujemy woreczek z wędliną

Porady

Temperatura wody - 80 stopni jest wtedy gdy woda lekko pyrka jak rosół .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudomowa wędlinaszynkowarrolada ze schabu

Komentarze

Podobne przepisy

Ketchup z pomidorów

Dodane przez: czerrrwonaporzeczka

Domowy ketchup z pomidorów

Smak domowego ketchupu nie równa...

Kompot z wiśni na zimę

Dodane przez: bogusia82

Kompot z wiśni na zimę

Prosty i szybki kompot z wiśni...

Ketchup z cukinii i pomidorów z chili

Dodane przez: Martyna1991

Ketchup z cukinii i pomidorów z chili

Pomidorowy sos z cukinii smakiem...

Buraki z kapustą

Dodane przez: dagita

Biała kapusta z burakami

Przepis dostałam od mamy mojego...

Pikle z ogórków

Dodane przez: Iwona75

Pikle z ogórków

Pikle z ogórków zawsze robiła moja...

leczo na zimę

Dodane przez: wiola

Leczo z cukinią na zimę

Wystarczy podgrzać leczo, dodać...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE