ROLADA SCHABOWA Z SZYNKOWARU

4.49 (202 ocen)

  • 46 godz. 40 min

PYSZNA, DOMOWA ,AROMATYCZNA WĘDLINKA Z MAJERANKIEM I CZOSNKIEM :-)

  • 46 godz. 40 min

Składniki:

  • - 1,5 kg schabu bez kości
    - majeranek
    -łyżka soli peklowej
    - sól
    -pieprz
    - łyżka żelatyny spożywczej
    -suszony czosnek w płatkach
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przetwory Wędliny

Rolada schabowa z szynkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 -schab rozcinamy ,aby powstał płat
    2 -rozbijamy tłuczkiem ,posypujemy z wszystkich stron solą peklową i wklepujemy ją ręką
    3- posypujemy mięso mielonym pieprzem ,żelatyną ,majerankiem i czosnkiem
    4-pojemnik szynkowaru wykładamy workiem
    5- mięso ciasno zwijamy i wkładamy do pojemnika
    6- zamykamy szynkowar i wkładamy go do lodówki na 24 godziny
    7- pojemnik wkładamy do kąpieli wodnej (poziom wody równy z wsadem)i parzymy ok 2,5 godziny w temperaturze 80 stopni
    8- zostawiamy wszystko do wystygnięcia i wkładamy szynkowar do lodówki na noc
    9- otwieramy pojemnik ,wyjmujemy woreczek z wędliną

Porady

Temperatura wody - 80 stopni jest wtedy gdy woda lekko pyrka jak rosół .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować