PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874ROLADA SCHABOWA Z SZYNKOWARUhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/62/219afd30eda39849d308d1dd33d17b6bdbe61972.jpeg43203240http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rolada-schabowa-z-szynkowaru-1
- 1,5 kg schabu bez kości
- majeranek
-łyżka soli peklowej
- sól
-pieprz
- łyżka żelatyny spożywczej
-suszony czosnek w płatkach
Sposób przygotowania przepisu:
ROLADA SCHABOWA Z SZYNKOWARU
1.
1 -schab rozcinamy ,aby powstał płat
2 -rozbijamy tłuczkiem ,posypujemy z wszystkich stron solą peklową i wklepujemy ją ręką
3- posypujemy mięso mielonym pieprzem ,żelatyną ,majerankiem i czosnkiem
4-pojemnik szynkowaru wykładamy workiem
5- mięso ciasno zwijamy i wkładamy do pojemnika
6- zamykamy szynkowar i wkładamy go do lodówki na 24 godziny
7- pojemnik wkładamy do kąpieli wodnej (poziom wody równy z wsadem)i parzymy ok 2,5 godziny w temperaturze 80 stopni
8- zostawiamy wszystko do wystygnięcia i wkładamy szynkowar do lodówki na noc
9- otwieramy pojemnik ,wyjmujemy woreczek z wędliną
Porady
Temperatura wody - 80 stopni jest wtedy gdy woda lekko pyrka jak rosół .
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze