Pieczona dynia z ziołami

3 (2 ocen)

  • 50 min

Smaczny dodatek do dania głównego lub przekąska

  • 50 min

Składniki:

  • - 1 kg dyni
    - 50 ml oliwy z oliwek lub oleju
    - 1 łyżka majeranku
    - 1 łyżka oregano
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczona dynia z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać, pozbawić pestek i pokroić w kostkę dowolnej wielkości. Włożyć do naczynia do zapiekania. Polać olejem lub oliwą. Posypać majerankiem i oregano oraz solą i pieprzem. Dokładnie przemieszać. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Od czasu do czasu przemieszać. Podawać na gorąco jako przekąskę lub dodatek do dań mięsnych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować