Pieczeń z pastą warzywną (na kanapki, do obiadu)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta i smaczna mięsna pieczeń, która może być drugim daniem w obiedzie lub wędliną na kanapki. Pasta warzywna o smaku grillowanego kurczaka oraz ser feta nadają mięsu wyrazistego smaku.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego (z łopatki wieprzowej)
    1 cebula
    3 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    50 g sera feta
    Sól
    Pieprz
    150 g pasty warzywnej o smaku grillowanego kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Kanapki

Pieczeń z pastą warzywną (na kanapki, do obiadu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy zmielone mięso wieprzowe. Dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulę, natkę pietruszki oraz kawałki sera feta. Wsypujemy bułkę tartą oraz wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na gładką masę. Foremkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę mięsa, rozsmarowujemy połowę pasty warzywnej. Następnie ponownie wykładamy i dociskamy resztę mięsa. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę pasty. Mięso pieczemy w 200*C przez 60 minut (bez termo obiegu).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować