Pieczeń z mięsa mielonego

4.5 (158 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pieczeń przygotowuje na każde Święta,można podawać ją jako przekąskę bądź polać sosem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    3 jajka ugotowane na twardo
    2 jajka surowe
    paczka pieczarek
    2 cebule
    ostra papryka
    majeranek
    bazylia
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczeń z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki przysmażyć z cebulką. Do miski z mięsem dodać pieczarki, przyprawy, wbić jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 200 st. , mięso wyłozyć na blache wcisnąć jajka i piec ponad godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować