Bardzo łatwy i tani w przygotowaniu klops, który dobrze smakuje i efektownie wygląda. Doskonale sprawdzi się na Wielkanocnym stole oraz wszelkiego rodzaju uroczystościach. Smaczna na ciepło jak i na zimno.
Pieczeń z mielonego z jajkiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przełożyć mięso mielone, namoczoną i odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Wbić jajko, dodać osączone i pokrojone oliwki, doprawić mieloną słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Wymieszać na gładką masę. Szpinak sparzyć, osączyć.
2.Z mięsa mielonego uformować prostokąt. Na środku rozłożyć połowę szpinaku i ugotowane jajka. Jajka przykryć pozostałym szpinakiem i uformować pieczeń.
3.Tak przygotowaną pieczeń przełożyć do foremki o wym.24/10 cm i piec ok.60 minut w 180 st. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze