Pieczeń z mielonego z jajkiem i szpinakiem

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Bardzo łatwy i tani w przygotowaniu klops, który dobrze smakuje i efektownie wygląda. Doskonale sprawdzi się na Wielkanocnym stole oraz wszelkiego rodzaju uroczystościach. Smaczna na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego np.z łopatki
    1 kajzerka
    1 cebula
    100g oliwek
    1 jajko
    3 jajka ugotowane na twardo
    200g szpinaku świeżego
    słodka mielona papryka
    ostra mielona papryka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Klops

Pieczeń z mielonego z jajkiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki na pieczeń 1. Do miski przełożyć mięso mielone, namoczoną i odciśniętą kajzerkę i posiekaną cebulę. Wbić jajko, dodać osączone i pokrojone oliwki, doprawić mieloną słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Wymieszać na gładką masę. Szpinak sparzyć, osączyć.
  • ułóż szpinak i jajka 2. Z mięsa mielonego uformować prostokąt. Na środku rozłożyć połowę szpinaku i ugotowane jajka. Jajka przykryć pozostałym szpinakiem i uformować pieczeń.
  • przed pieczeniem 3. Tak przygotowaną pieczeń przełożyć do foremki o wym.24/10 cm i piec ok.60 minut w 180 st. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować