Pieczeń rzymska ze szpinakiem

4.5 (149 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna i aromatyczna pieczeń z mięsa mielonego wieprzowego, przekładana farszem z jajek oraz farszem ze szpinaku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki

    mięso wieprzowe 70 dag
    jajka 2 szt
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    majeranek do smaku
    ziarenka smaku do smaku
    kasza manna 3 łyżki
    przyprawa do mięsa mielonego do smaku
    cebula 2 szt

    farsz

    jajka 3 szt
    szpinak mrożony 0,5 opakowania
    czosnek 2 ząbki
    masło 1 łyżka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Pieczeń rzymska ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać, przepuścić przez maszynkę wraz z mięsem. Roztrzepane jajka przelać do mięsa, dodać do smaku przyprawy i wymieszać. 1/3 mięsa przełożyć do foremki (keksówki)

    Ugotowane na twardo 3 jajka obrać i posiekać, posypać nimi mięso. Wyłożyć znów 1/3 mięsa na jajka.

    Szpinak rozmrozić i odsączyć podsmażyć na maśle z posiekanym czosnkiem doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć szpinak na mięso. Na koniec położyć ostatnią cześć mięsa.

    Piec w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut.

    Po upieczeniu wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Jajka Szpinak Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować