Pyszna i aromatyczna pieczeń z mięsa mielonego wieprzowego, przekładana farszem z jajek oraz farszem ze szpinaku.
1 godz. 30 min
Składniki:
Składniki
mięso wieprzowe 70 dag
jajka 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
ziarenka smaku do smaku
kasza manna 3 łyżki
przyprawa do mięsa mielonego do smaku
cebula 2 szt
farsz
jajka 3 szt
szpinak mrożony 0,5 opakowania
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Pieczeń rzymska ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać, przepuścić przez maszynkę wraz z mięsem. Roztrzepane jajka przelać do mięsa, dodać do smaku przyprawy i wymieszać. 1/3 mięsa przełożyć do foremki (keksówki)
Ugotowane na twardo 3 jajka obrać i posiekać, posypać nimi mięso. Wyłożyć znów 1/3 mięsa na jajka.
Szpinak rozmrozić i odsączyć podsmażyć na maśle z posiekanym czosnkiem doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć szpinak na mięso. Na koniec położyć ostatnią cześć mięsa.
Komentarze