Pieczeń rzymska ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Oto kolejny już przepis na pyszna pieczeń rzymską tym razem w połączeniu ze szpinakiem - pyszności. bardzo lubię robić je na obiad bo są bardzo podzielne i można je zrobić dzień wcześniej tylko potem podgrzewamy i jest obiad :).

  • 60 min

Składniki:


  • 80 dag mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
    40 dag mrożonego szpinaku
    10 dag startego żółtego sera - ja użyłam mozzarelli
    1 cebula
    ząbek czosnku
    1 jajko
    czerstwa bułka
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    mielona gałka muszkatołowa
    masło
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń rzymska ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namaczamy w wodzie. Czosnek i cebule drobno siekamy. Mięso wyrabiamy z odciśniętą bułką, dodajemy jajko cebulę, koncentrat, sól i pieprz. Dokładnie wyrabiamy mięso.
  • 2. Szpinak dusimy na patelni do rozmrożenia i zredukowania nadmiaru płynu, dodajemy czosnek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Następnie dodajemy starty ser, podgrzewamy do połączenia się sera ze szpinakiem.
  • 3. Formę smarujemy masłem i oprószamy bułką, wkładamy połowę masy mięsnej, następnie szpinak i resztę masy. Pieczemy w 200 C około 50 minut. Przed podaniem lekko studzimy i dopiero kroimy w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować