Pieczeń rzymska z papryką

4.5 (148 ocen)

Z tej porcji wychodzi duża wąska blaszka i mała keksówka. Pieczeń jest przepyszna na gorąco jak i na zimno

Składniki:

  • mięso mielone - 2 kg
    bułka kajzerka - 2 szt
    cebula - 1 szt duża
    tłuszcz do smażenia
    papryka czerwona - 1 szt
    papryka żółta - 1 szt
    ogórki małosolne - 2 szt
    jajka - 2 szt
    natka pietruszki - 1 pęczek
    sól i pieprz do smaku
    papryka ostra w proszku
    mleko do namoczenia bułek
    bułka tarta do posypania pieczeni
    czosnek - 2 ząbki
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń rzymska z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
  • 3. Do miski wyłożyć mięso, dodać bułki, przesmażoną i ostudzoną cebulkę, oraz obrany i przeciśnięty czosnek.
  • Pieczeń rzymska z papryką 4. Papryki umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić razem z ogórkami w drobną kostkę, dodać do mięsa.
  • Pieczeń rzymska z papryką 5. Natkę pietruszki opłukać, osączyć, pokroić i razem z jajkami i przyprawami dodać do mięsa mielonego, dokładnie wymieszać.
  • Pieczeń rzymska z papryką 6. Foremki do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć do foremek mięso, wierzch posmarować lekko olejem i posypać tartą bułką.
  • Pieczeń rzymska z papryką 7. Nagrzać piekarnik do 180 stop, piec przez 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować