Pieczeń boczkowa z warzywami

  • wyświetlono: 436 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Doskonała na ciepło i na zimno. Warto ją przygotować.

KatarzynaJ
  • 15 porcje
  • 180min
  • Łatwy

Składniki

1,5 kg boczku bez kości,
700g łopatki,
2 cebule,
2 marchewki,
½ selera,
4 jajka,
½ łyżki papryki słodkiej mielonej,
½ łyżki pieprzu,
1 łyżeczka soli,
oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń boczkowa z warzywami

  • 1. 1. Marchewkę oraz selera gotujemy al dente we wodzie. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Z boczku odkrawamy skórę. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Razem z przygotowanymi warzywami mielimy przez maszynkę do mielenia.
    2. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, paprykę mieloną, pieprz oraz sól. Dokładnie wyrabiamy masę, aby wszystkie składniki się połączyły. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 11cmx35cm. Wyrównujemy. Wierzch blaszki przykrywamy folią aluminiową. Pieczeń pieczemy około 2 godzin w temperaturze 200 stopni. Pół godziny przed końcem pieczenia zdejmujemy folię. Podajemy z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

boczekpieczeńwędliny

Komentarze

Podobne przepisy

DELIKATNA  PIECZEŃ Z ŁOPATKI

Dodane przez: Mariola123

DELIKATNA PIECZEŃ Z ŁOPATKI

Pieczeń z łopatki, peklowana i...

Świąteczna pieczona łopatka z czosnkiem

Dodane przez: Oryginalny smak

Świąteczna pieczona łopatka z czosnkiem

Aromatyczna pieczeń z łopatki wieprzowej...

Szynka pieczona z dodatkiem ziół

Dodane przez: Przepisy Online

Szynka pieczona z dodatkiem ziół

Pieczone mięsa wspaniale smakują...

pieczeń

Dodane przez: Mała0801

Pieczeń rzymska z indyka

Przepyszna , zdrowa pieczeń w sam...

Pieczeń wieprzowa z ryżem

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Pieczeń wieprzowa z ryżem

Pieczeń wieprzowa z ryżem to idealna...

Pieczeń( klops) z serem

Dodane przez: JOANNA 55a

Pieczeń( klops) z serem

Pieczeń jest bardzo smaczna, można...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE