Pieczeń boczkowa z warzywami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonała na ciepło i na zimno. Warto ją przygotować.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg boczku bez kości,
    700g łopatki,
    2 cebule,
    2 marchewki,
    ½ selera,
    4 jajka,
    ½ łyżki papryki słodkiej mielonej,
    ½ łyżki pieprzu,
    1 łyżeczka soli,
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Wędliny

Pieczeń boczkowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marchewkę oraz selera gotujemy al dente we wodzie. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Z boczku odkrawamy skórę. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Razem z przygotowanymi warzywami mielimy przez maszynkę do mielenia.
    2. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, paprykę mieloną, pieprz oraz sól. Dokładnie wyrabiamy masę, aby wszystkie składniki się połączyły. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 11cmx35cm. Wyrównujemy. Wierzch blaszki przykrywamy folią aluminiową. Pieczeń pieczemy około 2 godzin w temperaturze 200 stopni. Pół godziny przed końcem pieczenia zdejmujemy folię. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować