Pieczeń z dzika z warzywami

4.5 (153 ocen)

Kolorowa pieczeń na obiad lub na kanapki. Z szynki z dzika z boczkiem i warzywami. Pyszna i sycąca

Składniki:


  • 0,8 kg szynki z dzika
    200 g boczku parzonego
    100 ml mleka
    2 kromki pszennego domowego chleba
    3 jajka
    1 duży kawałek pora
    0,5 czerwonej papryki
    Kilka pieczarek
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka lubczyku
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Kanapki

Pieczeń z dzika z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Szynkę z dzika umyć, osuszyć i zmielić w maszynce razem z boczkiem. Wrzucić do miski.

    Chleb pokruszyć i namoczyć w gorącym mleku.

    Por umyć, osuszyć, pokroić. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Warzywa lekko przesmażyć na oleju, przestudzić.

    Do mięsa dodać bułkę namoczoną w mleku, przestudzone warzywa, wbić jajka. Masę wyrobić dokładnie. Doprawić ziołami, papryką, solą i pieprzem. Wymieszać.

    Masę nałożyć do keksówki wyścielonej papierem, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około godziny.

    Można podać na obiad z ziemniaczkami lub po wystudzeniu, na kanapkach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Dzik Papryka Pieczarki Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować