1.mięso doprawić według uznania solą i pieprzem , dodać jajka i wymieszać
2.pieczarki obrać, pokroić i smażyć na patelni na łyżce masła
3.
ser zetrzeć na traku , a paprykę i cebulę pokroić w kostkę
4.małą formę do ciasta lub taka jak na pasztet wysmarować tłuszczem
5.mięso mielone podzielić na 2 części do jednej dodać parykę i troche cebuli następnie wymieszać , a do drugiej części resztę cebuli i grzyby i wymieszać
6.do formy wysmarowanej tłuszczem układamy warstwy najpierw mięso z papryka i cebulom potem z grzybami i cebulą . Na warstwy sypiemy starty serek
7.pieczemy w 200 *c przez okoo 40 min
Podajemy z sosem ciemnym pieczeniowym i ziemniakami lub frytkami
warto zrobić surówkę z marchewki i jabłka do tego .Smacznego
Porady
można podawać z ziemniakami i sórówkom oraz polac sosem
albo z frytkami i sosem
Komentarze