Pieczarki z kurczakiem i kaszą jaglaną

4 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Efektowna propozycja na obiad, sprawdzi się też na grillu :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pieczarki portobello, 4 lub 6 sztuk w zależności od wielkości
    250 g fileta z kurczaka
    100 g kaszy jaglanej
    1/2 czerwonej papryki
    1 kulka mozzarelli light
    2 pomidory lub 1 większy
    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka
    słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane warzywa

Pieczarki z kurczakiem i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować do miękkości. Paprykę i kurczaka pokroić w drobną kostkę, mięso posypać przyprawą i wymieszać. Nóżki pieczarek wyłamać i posiekać. Kaszę wymieszać z mięsem, papryką, resztkami pieczarek i doprawić. Farsz nałożyć do kapeluszy, na wierzchu ułożyć plastry pomidora. Oprószyć solą i pieprzem. Zapiekać około 30-40 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać mozzarellą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować