Pieczarki portobello faszerowane bulgurem

4.5 (140 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczne pieczarki portobello z bulgurem, przygotowane na parze

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulgur: 100 gramów
    - bulion drobiowy: 200 mililitrów
    - koperek: 1 pęczek
    - oliwa: 1 łyżka
    - pieczarki portobello: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki portobello faszerowane bulgurem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulgur wsypujemy do pojemnika, wlewamy wrzący bulion, wstawiamy po parowaru i parujemy przez 15 minut. Do ugotowanego bulguru dodajemy oliwę i drobno posiekany koperek, całość dokładnie mieszamy.
  • 2. Pieczarki obieramy ze skórki i usuwamy nóżki. Następnie wypełniamy bulgurem. Układamy w koszyku parowaru i parujemy 8 - 12 minut, w zależności od wielkości grzybów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować