Faszerowane pieczarki portobello wegetariańskie

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Faszerowana pieczarka poleca się na lekki obiad.
Wiadomo, najlepsza byłaby z grilla, no ale :)
Farszu wystarczy na 7 pieczarek
Do tego sosik czosnkowy i można wcinać.
Polecam, pycha!

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6-7 pieczarek portobello
    pół cebuli
    8 cm cukinii
    pół małej czerwonej papryki
    pół dużego pomidora
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    oliwa z oliwek
    tarty żółty ser- kilka łyżek
    zioła
    opcjonalnie nieco wędzonej papryki albo chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przekąski

Faszerowane pieczarki portobello wegetariańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Pieczarki umyć, za pomocą łyżeczki pozbyć się nóżek,i wydrążyć brązowy spód.
    Wszystkie warzywa łącznie z nóżkami pokroić w drobną kostkę, doprawić do smaku a następnie podsmażyć na patelni aż większość wody odparuje.
    Pieczarki ułożyć na blaszce,każdą z nich napełnić farszem i piec w 220 stopniach ok 20 minut, 5 min przed końcem pieczenia posypać starym żółtym serem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Portobello Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować