Pieczarki z mięsem z rosołu

5 (183 ocen)

  • 60 min

Pieczarki z '''poobiednim '''a właściwie z farszem z tym co w rosole było.

  • 60 min

Składniki:

  • pieczarki 10 szt
    udko kurczaka ugotowane 1 szt
    makaron nitki ugotowany 1 garść mała
    marchew ugotowana 1 szt mała
    papryka czerwona 1/4 szt
    cebula posiekana 2 łyżki
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    sól
    pieprz
    majonez
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki z mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć jeśli trzeba obrać, wyłamać nóżki i drobno pokroić.

    Mięso oddzielić od kości i też drobno pokroić tak jak i paprykę. Natkę opłukać i posiekać. Marchew pokroić w drobną kosteczkę.

    Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku i przygotowanym farszem napełnić pieczarki. Zasmarować lekko majonezem.

    Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć w nim pieczarki.

    Zapiekać ok 45 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Makaron Mięso Papryka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.51 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pieczarki faszerowane mięsem

To może cię zainteresować