Pianka truskawkowa

4.5 (161 ocen)

  • 10 min

Lekka i puszysta

  • 10 min

Składniki:

  • galaretka truskawkowa
    400 ml wody
    bita śmietana w proszku
    200 ml mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ptasie mleczko Desery Pianka

Pianka truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody niż podane na opakowaniu, np. 400 ml.
    Bitą śmietanę ubić na sztywno razem z mlekiem (mleka tyle ile pisze na opakowaniu).
  • 2. Przelać do foremki lub kilku mniejszych foremek.
    Dzięki temu, że dodajemy płynną, jeszcze nie stężoną galaretką na dole foremki uzyskamy warstwę samej galaretki, wyżej będzie pianka.
    Piankę wstawić do lodówki na kilka godzin.
  • 3. Przed podaniem można foremką wyciąć dowolne kształty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować