Jogurtowo-truskawkowa pianka

4.47 (156 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Puszysta jak chmurka. Na letnie dni idealna, lekka, pyszna i bardzo prosta w zrobieniu.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego

    - 2 galaretki o smaku truskawkowym

    - 2 szklanki gorącej wody

    dodatkowo:

    - truskawki, mięta, biszkopciki, mini pianki
Wystaw ocenę:

4.47 (156 ocen)

Jogurtowo-truskawkowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy folią spożywczą. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Jogurt miksujemy z tężejącymi galaretkami. Masę wylewamy do formy i wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin.
  • 2. Zastygnięte ciasto wyjmujemy z tortownicy. Ciasto dekorujemy truskawkami, listkami mięty, mini piankami i małymi biszkoptami. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Truskawki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować