Pesto z jarmużu

  • wyświetlono: 476 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pesto pełne witamin, zimą nieodzowny składnik każdej diety.

zielony liść
  • 15min

Składniki

7 dużych liści jarmużu
5 dag pestek słonecznika
5 dag płatków migdałowych
15 dag sera żółtego
3 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy
1/2 szklanki oleju z pestek winogron
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pesto z jarmużu

  • 1. Liście jarmużu umyć,usunąć łodygi i włożyć do wrzątku na 1 minutę. Odcedzić i ostudzić.
  • 2. Pestki słonecznika oraz płatki migdałowe zrumienić na patelni. Ostudzić.
  • 3. Czosnek obrać, ser pokroić na małe kawałki.
  • 4. Wszystkie składniki połączyć i zmiksować blenderem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Porady

Jarmuż najlepiej smakuje po przemrożeniu, wtedy pozbywa się charakterystycznej goryczki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuser żółtymusztardaczosnekdanie dietetycznejarmużpłatki migdałowepestki słonecznikasamo zdrowieolej z pestek winogronpesto z jarmużupesto ze słonecznikiem i migdałamijarmużowe pesto ze słonecznikiem i płatkami migdałowymibomba witaminowa z mikroelementami

Komentarze

Podobne przepisy

chipsy z jarmużu

Dodane przez: agusia80

Chipsy z jarmużu

Wspaniała zimowa przekąska

chipsy z jarmużu

Dodane przez: wiola

Chrupiące chipsy z jarmużu

Zdrowa przekąska do chrupanie....

FIT CHIPSY Z JARMUŻU

Dodane przez: karolinajedynak24

FIT CHIPSY Z JARMUŻU

Bardzo zdrowa i smaczna fit przekąska

chipsy z jarmużu

Dodane przez: marta625

Chipsy z jarmużu

Zdrowe i smaczne chipsy z sałaty

image-0agkwuv

Dodane przez: Kasia_S

Chipsy z jarmużu

wspaniała, zdrowa przekąska

image-0840pf5

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

ORYGINALNE PESTO Z BAZYLI (PESTO alla GENOVESE)

Pesto alla Genovese, bo taka jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE