Penne z sosem z pieczonej papryki, pomidorów i z parmezanem

0 (0 ocen)

Miłośnicy makaronu na pewno polubią ta wersje. Dzięki pieczonej papryce sos jest rewelacyjny w smaku.

Składniki:

  • makaron penne 400 g
    sól morska
    papryka czerwona 2 szt
    Pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
    czosnek 2 zabki
    papryka słodka mielona pol lyzeczki
    bazylia otarta Prymat do smaku
    czarny pieprz mielony Prymat do smaku
    parmezan starty 6 lyzek
    oliwa z oliwek ok pol szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z sosem z pieczonej papryki, pomidorów i z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki kroimy na pół i pieczemy w piekarniku w 170 stopniach do miękkości. Następnie obieramy, wkładamy do miksera. Dodajemy pomidory, oliwę i przyprawy. Miksujemy na gładki sos. Następnie doprawiamy do smaku i dodajemy wyciśnięty czosnek.
    Makaron gotujemy na półtwardo z dodatkiem soli. Odcedzamy. Sos podgrzewamy i podajemy z makaronem. Posypujemy startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować