Pełnoziarniste pierogi z makrelą

0 (0 ocen)

  • 30 min

To propozycja pełnowartościowego obiadu lub kolacji.

  • 30 min

Składniki:

  • Około 15 pierogów
    Składniki:
    - ¾ szklanki mąki razowej,
    - 0,5 szklanki mąki zwykłej,
    - Szczypta soli,
    - 1 łyżka oleju
    - 0,5 jajka,
    - Około 1,3 szklanki wody,
    - Plasterek słoniny na okrasę,
    - 1 makrela wędzona,
    - Natka pietruszki,
    - 0,5 cebuli,
    - Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pełnoziarniste pierogi z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadzienie 1. Słoninę kroimy w kostkę i topimy.

    Z mąki pszennej, pszennej razowej, soli, jajka, oleju i wody zagniatamy ciasto pierogowe.

    Makrelę obieramy z ości i skóry. Rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Natkę drobno siekamy.
    Tak przygotowane składniki mieszamy razem. Doprawiamy.
  • Nakładanie nadzienia 2. Ciasto wałkujemy, wykrawamy z niego koła ( od szklanki) i nakładamy nadzienie. Sklejamy pierogi..
  • Pierogi do ugotowania 3. Gotowe gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Odcedzamy i podajemy polane słoniną.
  • Pełnoziarniste pierogi z makrelą 4. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka razowa Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować