Pekińskie gołąbki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Przyznam że troszkę się obawiałam,jak to może smakować ,w koncu zawsze używałam pekinki tylko do surówek.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kapusta pekińska: 1 sztuka
    - mięso mielone: 1 kilogram
    - cebula posiekana: 2 sztuki
    - ryż w woreczku: 1 sztuka
    - sól pieprz ( do smaku): 1 łyżeczka
    - marchew starta: 2 sztuki
    - ziarenka smaku: 1 łyżeczka
    - liść laurowy: 4 sztuki
    - ziele angielskie: 4 sztuki
    - koncentrat pomidorowy: 4 łyżeczki
    - sos sojowy: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pekińskie gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuje i kolejno zdejmuję miekkie liscie.

    Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowy wymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować