Pavlowa ze śliwkami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo udany melanż - słodycz bezy i kwaskowość śliwki.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - białka: 8 sztuk
    - cukier: 500 gramów
    - śmietanka słodka 30%: 500 mililitrów
    - cukier puder: 2 łyżki
    - śliwka żółta renkloda: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Beza

Pavlowa ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pavlowa ze śliwkami 1. - Białka ubić na sztywną pianę, dodawać po trochu cukier i dalej ubijać.
    - Piekarnik nagrzać do 150 st.C.
  • 2. - Na papierze do pieczenia narysować kółko wielkości dużego talerza.
    - Wyłożyć pianę na papier równą warstwą.
    - Na obwodzie wycisnąć dodatkowy wałek z piany aby zrobić miejsce na owoce ze śmietaną.
    - Wstawić do piekarnika na 15 mniut, potem zmniejszyć temp do 100 st.C i suszyć 1,5 godziny.
  • 3. - Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wyłożyć do środka bezy.
    - Śliwki pokroić na ósemki i wyłożyć na śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować