Pasztet ze szpinaku

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Byłam kucharką, więc mam wiele pomysłów na ciekawe dania.

Składniki:

  • ● 1/2 kg szpinaku
    ● 1/2 kg selera
    ● 4 jajka
    ● białko
    ● 4 łyżki bułki tartej
    ● 3 łyżki śmietany 12-proc.
    ● łyżka masła
    ● sól
    ● pieprz
    ● zmielone ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak i seler gotujemy
    osobno, odcedzamy. Selera
    miksujemy z 2 jajkami, szpinak
    też. Ubite białko dodajemy
    do masy szpinakowej.
    Masy przyprawiamy, dodajemy
    po 2 łyżki bułki tartej.
    Śmietanę mieszamy z masłem
    i dodajemy do mas.
  • 2. Keksówkę smarujemy masłem
    i posypujemy bułką. Na
    dno wykładamy 1/2 masy
    szpinakowej, część selerowej,
    szpinakową i z wierzchu selerową.
    Formę przykrywamy
    folią aluminiową i ustawiamy
    na blasze z gorącą wodą. Pieczemy
    w temp. 180 °C około
    godziny. Przed końcem pieczenia
    zdejmujemy folię.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować