Pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia

4 (1 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pasztet z wątróbki drobiowej z dodatkiem warzyw jest doskonałym dodatkiem do pieczywa, jest szybki, łatwy i bez pieczenia.........SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wątróbka z kurczaka 1 kg,
    smalec 1,5 kostki,
    mąka pszenna 1,5 szklanki,
    cebula 2 sztuki średnie,
    włoszczyzna 1/2 pęczka,
    pieprz mielony 2 łyżeczki,
    sól 1 łyżka,
    majeranek 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasztet drobiowy

Pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia 1. Świeżą wątróbkę z kurczaka oczyścić z błonek, tłuszczyku, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym.

    Wsypać wątróbkę do miski i wymieszać z mąką, na patelni stopić 1 kostkę smalcu i smażyć z każdej strony na mocno zrumienioną wątróbkę (patelnię nakrywam nie do końca talerzem lub pokrywką i wątróbka nie skacze, nie pryska z patelni) na większym ogniu.
  • Pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia 2. Do usmażonej mocno wątróbki dodać cebulę pokrojoną, rozdrobnioną włoszczyznę i dusić do miękkości warzyw, cebuli pod przykryciem z 15 minut na mniejszym ogniu.
  • Pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia 3. Na koniec dodać resztę 1/2 kostki smalcu, wymieszać, dodać pieprz mielony, majeranek, sól.
  • Pasztet z wątróbki na szybko bez pieczenia 4. Pałką blendera zmiksować na gładką masę, przełożyć do miski i schować do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować