PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pasztet z soihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/11/bf2e9767fbb3fc1e8f7fe32cc100d22e83bbeafa.jpeg32642448http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pasztet-z-soi-2
1 kg soi
2 kg pieczarek
4 jaja
1 kg cebuli
sól, pieprz
olej
masło
Sposób przygotowania przepisu:
Pasztet z soi
1.
Soję zalewamy wodą i pozostawiamy na noc. Następnie gotujemy przez ok. 2,3 godziny (do miękkości) – pod koniec dodajemy sól (około 1,5 łyżeczki). Obieramy pieczarki, kroimy i smażymy na oleju razem z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy do ugotowanej i odsączonej soi, mielimy razem w maszynce, na końcu wbijamy jajka, mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowaną masę wykładamy do natłuszczonych foremek i pieczemy przez około 45 – 60 minut w temperaturze 150 stopni C.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze