Pasztet z soi

  • wyświetlono: 1004 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Siostra jest wegetarianką więc mama ciągle wymyśla nowe przepisy bez mięsa - to jeden z nich. Ale pasztet smakuje całej rodzinie.

  • 90min

Składniki

1 kg soi
2 kg pieczarek
4 jaja
1 kg cebuli
sól, pieprz
olej
masło

Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet z soi

  • 1. Soję zalewamy wodą i pozostawiamy na noc. Następnie gotujemy przez ok. 2,3 godziny (do miękkości) – pod koniec dodajemy sól (około 1,5 łyżeczki). Obieramy pieczarki, kroimy i smażymy na oleju razem z drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy do ugotowanej i odsączonej soi, mielimy razem w maszynce, na końcu wbijamy jajka, mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowaną masę wykładamy do natłuszczonych foremek i pieczemy przez około 45 – 60 minut w temperaturze 150 stopni C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet z królika

Dodane przez: danusia19671

Pasztet z królika

Bardzo często robię pasztety, przeważnie...

Dietetyczny pasztet z kurczaka

Dodane przez: Reniutka

Dietetyczny pasztet z kurczaka

Pasztet z kurczaka wg poniższego...

image-09q2dyb

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Pasztet z królika Babci Anieli

Wiekowy przepis na najlepszy pasztet...

Pasztet z cukinii

Dodane przez: RedakcjaPP

Pasztet z cukinii

Moja rodzina się nim zajada. Pasztet...

Pasztet z cukinii

Dodane przez: CattiBrie

Pasztet z cukinii

W tym roku miałam nadmiar cukinii,...

pieczony pasztet z selera

Dodane przez: majkahsm

pieczony pasztet z selera

Jest wyjątkowo lekki i zachwyca...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE