Zupa z soi

4.45 (155 ocen)

  • 2 godz. 30 min

W Japonii soja nazywana jest mięsem z pól ,łączy w sobie wartości odżywcze mięs z bogactwem mikro i makroelementów roślin. Zupa pełna wartości odżywczych.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 l rosołu drobiowego
    3/4 szkl soi
    2 marchewki
    2 pietruszki
    seler
    4 ziemniaki
    por (biała część)
    łyżka koncentratu pomidorowego
    250 g wędzonego boczku
    łyżka suszonego majeranku
    natka pietruszki
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z soi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję moczymy przez noc w zimnej wodzie.
    Następnego dnia do zimnego rosołu dodajemy osączoną z wody soję ,pokrojone w kostkę warzywa (bez ziemniaków) ,pora pokrojonego w piórka ,koncentrat pomidorowy oraz podsmażony na suchej patelni boczek ,pokrojony w kostkę ,wraz z wytopionym tłuszczem. Po godzinie gotowania dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości soi. Zupę do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i majerankiem ,gotujemy jeszcze 5 min. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować