Sernik Karpaty

  • wyświetlono: 340 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo łatwy w wykonaniu i znakomicie smakuje

  • 50min

Składniki

400 g mąki tortowej pszennej
250 g cukru
200 ml wody
150 ml oleju słonecznikowego
4 jaja
2 łyżki kakao
10 g proszku do pieczenia
500 g twarogu mielonego
12 g cukru waniliowego
masło / margaryna do posmarowania blachy, bułka tarta do posypania blachy

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik Karpaty

  • Sernik1. Mąkę, cukier (150 g), wodę, olej, 3 jajka, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj i zmiksuj na ciasto.
    Twaróg zmieszaj z 1 jajkiem, z cukrem (100 g) i cukrem waniliowym i włóż go do grubego, foliowego woreczka.
    Ciasto kakaowe wylej na uprzednio posmarowaną tłuszczem i posypaną bułka tartą blachę. W rogu woreczka z twarogiem wytnij 1 cm otwór.
    Masę twarogową wyciśnij na ciasto tak, aby powstała kratownica. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190-200° przez 25 - 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Sernik

Dodane przez: kochampiec

Sernik

Niebiański puszek !

Sernik wiedeński- najlepszy, bez rodzynek, na kruchym spodzie

Dodane przez: AnkaFiranka

Sernik wiedeński

Perfekcyjny sernik wiedeński. Żółty...

Przepis na Sernik Izaura

Dodane przez: Paulina16621

Sernik Izaura

Pieczenie ciast sprawia mi przyjemność....

sernik

Dodane przez: groszeksnk

Sernik

Idealne ciasto na świąteczny stół...

Do kawki jak znalazł :)

Dodane przez: SAM

Sernik

Ciasto dla miłośników wszelkiego...

gotowysernik

Dodane przez: eva3075

SERNIK

Bardzo dobry wilgotny sernik, który...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE